K novému roku

30.12.2017 20:36

se stále ještě přeje, docházejí nové a nové "PFky", nejenom v elektronické podobě, i naše kovová poštovní schránka je plná tradičních kartiček. Většina přání přišla ještě před Vánocemi, takže obsahovala navíc v různých variacích text  "Šťastné a veselé ....", není ale úmyslem autora zlehčovat tuto tradici, přestože je to v často jen jiná forma propagace, vždyť i my rozesíláme podobné předstváteční pozdravy.  Například ten letošní (pro lepší představu lze zvětšit):

    Jak je již tradicí, obrazový podklad pro přání představuje fotografie přímo  "z provozu", nejlépe s trochou sněhu, ideálně s nějakou tou krávou. Ten letošní snímek splňuje obě kriteria, je navíc ještě "čerstvý", zachycuje přesun jednoho z našich stád "masných" krav na jiné zimoviště počátkem prosince. Nebylo nutno ani dokreslovat padající vločky, užili jsme si jich naostro (viz fotogalerie). 

    Byl asi poslední letošní sníh, počasí nyní připomíná spíše říjen, pšenice se zelená, krrávy se vesele pasou ve výběhu. Ani začátek příštího roku nebude připomínat Ladovy obrázky, větší ochlazení a sníh i do nižších poloh přijdou podle dlohodobé měsíční předpovědi ČHMÚ až koncem ledna.  Ať již bude její úspěšnost jakákoliv, důležitější je aby nejen začátek, ale celý následující rok proběhl bez větších exrémních výkyvů, a to nejen v rovině meteorologické. 

novější článek starší článek