Na schůzi!

06.03.2015 20:51

    Na schůzi členskou, samozřejmě, výzva se tedy týká jen našich 87 členů a několika pozvaných hostů. Už dávno, tak asi čtvrt století, není tzv. "výročka" ta monstrózní akce, na kterou se družstvo připravovalo celý měsíc. Po oslavných tirádách na Velkou stranu a její ÚV, po čtení nudných, samochvalných zpráv, vystoupení členů BSP (pro později narozené - brigád socialistické práce) zavazujících se, že občas budou i pracovat, a po diskuzi, ve které nějaký okresní Tajemník odsoudil jestřáby z USA a vychválil mírovou politiku Východního Bratra, následovala tradiční venkovská zábava s živou muzikou, přebytkem jídla a samozřejmě pití. Však ještě někteří nostalgicky vzpomínají na zlaté časy bujarého mládí, kdy hlavní cenou v tombole bylo prase a vodka tekla proudem!

    Naštěstí to už nebývá pravidlem. Nejenže nechováme prasata a předseda je suchar, co nepije "stoličnou", ubývá také členů a na velké juchání nemá skoro nikdo čas a náladu. Jediné, co se nezměnilo, jsou nudné projevy představitelů družstva. Letošní schůze bude možná dokonce o trochu nudnější, neboť se lze dočíst v pozvánce (viz výše - lze ji zvětšit), že na programu je také projednání návrhu nových stanov. Jak se již psalo před rokem, měli bychom je přizpůsobit zákonu o obchodních korporacích. Člen, kterému alespoň trochu záleží na tom, aby družstvo prosperovalo a nestalo se v budoucnosti snadným terčem "finančních dravců" (pro impérium ministra AB jsme asi malí, ale spoléhat se na to nelze), měl by si udělat čas a na schůzi přijít. Návrh stanov si nemusí stahovat, obdrží jej spolu s pozvánkou a stručným komentářem.  Vše je také na informační desce.

    Jako každý rok dojde i na ty "uspávací řeči" o počasí, výnosech, kravách, úvěrech, dotacích, traktorech, nákladech a tržbách.  Ale  možná letos vstoupíme do 21. století - překvapení nejsou vyloučena! A pokud se člen nemůže dostavit osobně, není problém pověřit někoho jiného, stačí na to plná moc, je také přiložena k pozvánce.

    Ještě poslední informace, jako obvykle jsou podklady k hospodaření za rok 2014 k dispozici v sídle družstva, po registraci - viz vlevo, je člen může získat v elektronické podobě.

novější článek starší článek